Läs- & skrivbordslampor

Med en läs- och skrivbordslampas skarpa ljus ser du tydligt det du håller på med. Det kan vara vid hemarbete, hobbies, pyssel eller räkningsdags. Den ofta nätta designen gör att du kan placera den där du önskar, och behöver därför inte alltid sitta på samma ställe. Det finns många olika varianter och här hos oss på Åhléns kan du köpa skrivbordslampor online och i våra varuhus från ett brett sortiment. Vi har olika modeller, färger, skärmar och lampfötter för att alla ska kunna hitta en stil som passar i deras hem.

Få en behagligare arbetsmiljö med en skrivbordslampa

Sitter man mycket framför datorn kan det vara lätt att luras av skenet från datorn som en form av belysning vid sitt skrivbord. Men faktum är att ögonen mår mycket bättre om du har en skrivbordslampa i anslutning till ditt hemmakontor. Det gör att du behöver anstränga synen mindre och därför ser du det du håller på med på skärmen bättre. 

Är ni flera i samma rum som gör olika saker är en riktad skrivbordslampa ett perfekt val. Då kan alla ha så mycket eller lite ljus som de behöver för stunden. Kanske vill en av er läsa eller skriva, medan någon annan vill se på film utan att störas.

Inredningstips med skrivbords- och läslampan

Läslampor och skrivbordslampor har nästan uteslutande ett riktat ljus med en skärm som inte släpper igenom ljus. På så sätt blir ljuset skarpt där du vill ha det och ger skuggor där du inte vill ha ljus. När du inreder ett rum, en arbetsstation eller en läshörna, är just hur ljuset faller och var skuggor bildas en viktig aspekt att ta med i beräkningen. Skapar du en plats för läsning eller hemarbete där det inte finns någon allmänbelysning är det extra viktigt att din skrivbordslampa eller läslampa är välplacerad, annars kan skuggorna och det riktade ljuset bli ett störningsmoment istället.