logo
Logga inFavoriter

Mångfald & inkludering

Åhléns värdesätter mångfald och ser dess betydelse. Genom att främja mångfald internt, i sortiment och i samarbeten strävar de efter att skapa långsiktigt värde för både sina medarbetare och kunder.

En arbetsplats för alla

På Åhléns tycker vi att människor med olika erfarenheter och perspektiv är viktiga för vår verksamhet och vi tror på mångfald och människans unika förmåga. Vi har tillit till varandra och vi jobbar gemensamt för att nå våra mål. Chefer och medarbetare på Åhléns har tillsammans ett gemensamt ansvar i arbetet med att vara en arbetsplats där olikheter accepteras och uppmuntras.

Inom verksamheten finns över 50 nationaliteter representerade och nästan lika många olika språk talas bland våra medarbetare. Vi ser det som en tillgång och möjlighet att ge en bättre och mer personlig service. På Åhléns finns många ledare och medarbetare med internationell bakgrund, vilket vi i interna och externa rekryteringssammanshang försöker ta vara på.

För oss på Åhléns är värderingar gällande mångfald och inkludering ett prioriterat område sedan lång tid tillbaka. I arbetet med att skapa en organisation som är framstående inom mångfald och inkludering agerar vi som företag på flera olika initiativ. Åhléns satsar bland annat samarbeten för ökat samhällsengagemang, jobbar mot fördomsfri rekrytering, säkerställer mångfald och inkludering i marknadskommunikation och främjar ett produktutbud som vänder sig till många olika kundgrupper.

Åhlens hållbarhetsarbete

Åhléns hållbarhetsrapport 2022

Läs mer om Åhléns hållbarhetsarbete

Hållbarbetsrapport 2022
Leverantörslista 2022

Leverantörslista 2022

Åhléns kräver att leverantörer följer arbetsvillkor och inspekterar fabrikerna regelbundet, både internt och oberoende.

Leverantörslista (uppdaterad okt 2022)