Soffor

Vilken soffa som är helt rätt för dig och ditt hem beror på dina behov. Vad har du för stil, hur många är ni i hemmet och vad ska soffan fylla för funktion? En stor soffa med många sittplatser kan kännas överdrivet i ett ensamhushåll med få gäster – medan en liten soffa i en stor familj blir problematisk åt andra hållet. 

Valet av soffa 

När du ska köpa soffa se först och främst till antalet sittplatser och sedan till ytan du tänkt placera den på. När storleken är under kontroll gå du vidare till stilen. Väljer du en soffa i samma färgton som övriga rummet kan inredningen kännas platt och lite tråkig, men en soffa i en stark färg med mycket mönster kan istället bli överväldigande om valet inte är genomtänkt. Väljer du en neutral färg kan denna piggas upp med färgstarka kuddar och plädar, och tvärtom med en färgglad soffa. Glöm inte heller att soffan ska funka med möblerna som står i anslutning, så inte sådant som soffbord kommer i fel höjd i förhållande till soffan. 

Ta hand om din soffa 

Genom att sköta om sin soffa på bästa sätt håller den längre. Har du en soffa med avtagbar klädsel kan denna tvättas förslagsvis ett par-tre gånger per år för en fin uppfräschning vid behov. För soffor som inte har tvättbar klädsel finns möbelvård som kan användas regelbundet. De flesta sitter gärna på samma plats i soffan vilket kan leda till ojämnt slitage på plymåer och kuddar, se därför till att rotera kuddarna regelbundet för ett jämnare slitage.

Här hos oss på Åhléns kan du både köpa soffa online och i butik. Vi har noggrant valt ut kvalitativa och bekväma soffor i flera olika stilar, färger och storlekar. Vill du veta mer om våra soffor eller behöver hjälp med ditt köp är du välkommen att kontakta oss via kundtjänst eller prata med oss på plats i våra varuhus.


0 produkter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från