Soffbord

Med ett snyggt soffbord kan du både lyfta din inredning och knyta samman din soffgrupp eller andra sittmöbler. Ser man till soffbord runt hela världen har de alla funktioner att erbjuda avlastning av något slag. Det är självklart högst individuellt vad man behöver sitt soffbord till, men alla kan enas kring ledorden: stabilt, snyggt och en passande storlek för ändamålet.
 

Soffbord för dina behov 

Oavsett om du söker ett praktiskt och robust soffbord som ska klara både kladdiga barnhänder och stor belastning – eller om du söker ett lyxigt och nätt soffbord, så finner du ett varierat utbud hos oss. Det är bra att tänka på att olika material kräver olika typer av skötsel. Soffbord i trä kan oftast torkas rent på samma sätt som alla andra ytor i ditt hem, medan soffbord av sten och glas behöver specifika rengöringsmetoder för att materialen ska komma till sin rätt och må bra.

Låga soffbord

Höjden och formen på soffbordet är en viktig detalj att räkna in. Ett mycket lågt soffbord kan kännas estetiskt tilltalande men knappast särskilt praktiskt, framförallt om du vill kunna äta vid bordet. Försök att hålla soffbordet i samma höjd eller högre än soffans sitthöjd, då får du mer användning för ditt soffbord. Formen på bordet skapar olika intryck i rummet. Ett kantigt bord skapar tydliga och klassiska linjer i rummet medan runda soffbord mjukar upp. 

Placeringen av bordet kan antingen vara klassisk eller mer lekfull. Fundera över vilka sittmöbler du har och var du mest är hjälpt av en avlastningsyta. Kanske har du hellre flera mindre bord på precis rätt ställen, än ett större bord i mitten av soffgruppen. Våga lek med alternativa soffbord som sittpuffar och pallar. Det är enkelt och smidigt att köpa soffbord online men du kan också komma in i någon av våra butiker och få hjälp med dina inredningsbehov.