Kockknivar & köttknivar

Kockkniven tillhör ett av de redskap i köket som alltid bör finnas, det vill säga som en del av den uppsättning i köket som behövs regelbundet. En bra kockkniv används ju trots allt dagligen till de allra mesta som ska hackas och skäras. När du ska välja kockkniv är det viktigt att anpassa valet utifrån din hands storlek, hur kniven känns att arbeta med, hur du sköter om dina knivar och vad du tänkt använda den till. En stor kockkniv är till exempel rätt svårt att hantera om man har en liten hand, medan en liten kockkniv kan vara svår att hantera på ett bekvämt sätt om man har stora händer. Väljer du kockknivar i ett set kan flera personer i samma hushåll hitta en kniv som passar just dem. Olika knivar medför olika fördelar. Bästa kockkniven är den som är anpassad efter din vardag och dina matrutiner. För dig som hackar mycket grönsaker och gärna jobbar i snabba och små rörelser är den japanska modellen det bästa valet. Men om du istället skär mer kött och andra produkter som kräver mer tyngd bör du välja den europeiska stilen. Du kan självklart fortfarande köpa en japansk kockkniv i europeisk stil, och tvärtom, eftersom det är arbetssättet vi syftar på. Älskar du en riktigt vass kniv men slarvar med att slipa dina knivar är en keramisk kniv ett bra val. Tänk dock på att inte använda den för att dela råvaror som är hårda på samma sätt. När du ska köpa kockknivar online hos oss på Åhléns kan det vara bra att veta om att vi varit noggranna när vi valt ut vårt sortiment. Vi tror nämligen på produkter som inte bara är hållbara, användbara och kvalitativa – utan även eleganta och som går lätt att matcha med de kökstillbehör du redan har.