Dunjacka dam

En dunjacka är ett bra sätt att slippa frysa på. När kylan kommer och vädret känns ruggigt är det skönt att kunna vira in sig i en varm dunjacka. Men även om de värmande egenskaperna i en tjock dunjacka är för de kallaste temperaturerna, passar en tunn dunjacka lika bra som vår- och höstjacka. Därför är det bra att välja kläder efter väder så din dunjacka varken blir för varm eller för kall. 

Dunjacka för dam

När du ska köpa dunjacka till dam är det bra om den sitter bra samt att den är bekväm. Men utöver detta är det de tekniska aspekterna som är mest intressanta. Alla dunjackor har en blandning av dun och fjädrar, där man vill att dun ska vara den största delen av fyllningen och fjädrar endast en mindre del. Detta för att dun ger bättre isolering och binder mer luft än fjädrar. Vilket innebär att ju mer dun det är i dunjackan desto varmare är den. En vanlig fördelning på en varm vinterjacka är 90/10, det vill säga 90 % dun och 10 % fjäder.

När det kommer till stilar är det högst personligt vad man tycker känns rätt. En pösig rymlig modell kan kännas helrätt en härlig vinterdag medan en slimmad dunkappa kan passa bättre till arbetet och vardagen. En lättviktsjacka till dam är ett säkert kort i garderoben. Lättviktsjackor är lätta att packa med sig och passar perfekt i säsongernas övergång när temperaturerna skiftar snabbt.

Åhléns har ett brett utbud av kvalitativa och noggrant utvalda dunjackor online och i våra varuhus. Hos oss kan du hitta flera modeller med “Bra val!”-stämpel där fjädrarna och dunet är av Responsible Down Standard (RDS), vilket garanterar att materialet kommer från gäss och ankor som behandlas humant. Det ska kännas bra att köpa dunjacka och vara varm och torr till vintern!


71 produkter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från