Dockor & figurer

Dockan är historiskt sett en av de tidigaste leksakerna som finns. Barn har i alla tider velat ta hand om, och identifiera sig med, någon som är liten. Sen finns det ju också så många skojiga lekar man kan leka med dockor! De finns i alla storlekar och stilar, och här hos oss på Åhléns kan du köpa dockor online samt i våra varuhus. Vi har ett stort och varierat sortiment med allt från fina samlarobjekt och Barbies – till större babydockor och figurer kända från böcker, filmer och TV. Självklart har vi även alla tänkbara tillbehör, kläder och möbler till dockor hos oss.

Den viktiga leken med babydockan

Med babydockor får barn utforska sin egen empati och vilja att ta hand om någon som är liten. De kan byta kläder, mata, natta, byta blöja och köra i vagnen. Men de kan också träna på att vara förälder, eller bearbeta saker de upplevt alternativt testa hur det känns att inte trösta när bebisen är ledsen. Barn härmar gärna de vuxnas beteende, så genom att följa med i leken får du snart en uppfattning om vad det är ditt barn lägger märke till och upplever i sin vardag.

Vilka dockor man ska välja

Köper du en babydocka kan det vara viktigt för barnet att dockan är på ett sätt som barnet identifierar sig med, men det kan också bara vara en modell som hen vill ha. Köper du dockor med små delar och tillbehör så tänk på att kontrollera åldersrekommendationen på den tilltänkta dockan så att det blir rätt för barnets förutsättningar. 

Är ni inte på jakt efter en babydocka kan istället figurer från barnböcker, TV eller filmer vara rätt. Kanske har ditt barn någon favorit? Det finns också många klassiska dockor som varit populära i generationer för att de har en genomtänkt lekvärld som tilltalar många.

259 produkter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från