Filtar barn

Babyfilten är som en större snuttefilt för bebisen. Den är mjuk, trygg och värmande eller, beroende på materialval, reglerande av värme. Barnfilten kan användas som täcke i sängen, barnvagnen eller soffan. Den går att lägga ut på golvet som underlag, eller över huvudet som skydd mot solen. Det finns många olika varianter och här hos oss på Åhléns kan du köpa babyfiltar online samt i butik. Vi har ett stort sortiment av olika material, storlekar, mönster och tjocklekar. Hos oss kan du självklart köpa ekologiska babyfiltar och de som är specifikt anpassade efter vissa årstider.

Babyfilten ger en viktig trygghet

Alla barn söker trygghet, men det är extra viktigt för bebisar. De vill omge sig med mysiga och snälla material som hjälper deras små kroppar att kännas behagliga och omhändertagna. Sådant som luktar välbekant och hemma förstärker tryggheten och babyfilten gör detta mycket väl. Dessutom är den praktisk både att lägga runt barnet när du bär det i famnen eller ammar, men också som barnvagnsskydd mot väder och insyn. 

Materialval

Vilket material du väljer avgör hur barnfilten reagerar på bebisens kroppsvärme. En babyfilt i exempelvis 100 % bomull transporterar inte bort någon fukt, medan en babyfilt i bambu gör det. Många gånger är babyfiltar i blandade material för att få fram de bästa egenskaperna tillsammans. Alla material har sina fördelar, här följer en beskrivning av några:

  • Bambu – ett material med hög andningsförmåga, god absorption och temperaturreglering.
  • Ull – ett mycket värmande naturmaterial som är smutsavvisande, temperaturreglerande och som värmer även när det är fuktigt.
  • Fleece – värmande, mjukt och tåligt, lätt att tvätta.
  • Bomull – mjukt naturmaterial som är värmande med hög andningsförmåga och som är lätt att tvätta.
  • Polyester – ett material som är lätt att göra rent och som inte slits ut av maskintvätt, som är fuktabsorberande och värmande.

0 produkter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från