Kängor barn

Kängor för barn håller fötterna varma och torra samtidigt som de ger barnet friheten att vara ute i alla väder. Barnkängor är också anpassade för den lilla foten som inte har samma förutsättningar att hålla värmen eller har samma styrka som en vuxens fot. Här hos oss på Åhléns kan du köpa kängor för barn online samt i butik från ett varierat och genomtänkt sortiment. Vi har valt ut allt från nätta höstkängor och rejäla vandringskängor för barn – till varma och fodrade kängor för barn till vintern. Självklart har vi både vattentäta kängor, de som knäpps med dragkedja, kardborre eller snören, samt kängor i mer dressad stil för när ni vill klä er extra fint. Det ska vara enkelt att hitta en vinterkänga i juniormodell som passar både tycke, smak och behov! 

Vad ska de nya kängorna vara till? Försök att anpassa valet efter ditt barns rörelsemönster och behov. Ett barn som nyligen lärt sig gå behöver extra stabila skaft på skorna för ökad stabilitet i steget. Det frusna barnet kan behöva extra varma skor eller mer utrymme för plats för raggsockor. När du valt ut några olika modeller så låt barnet själv göra det slutgiltiga valet. Då blir skorna mer uppskattade och lättare att få på.  

När du väljer storlek så mäter du barnets fot på golvet när barnet står upp, sedan lägger du till 1,5–2 cm för kängor för barn så får du fram den korrekta storleken. Är det ett mycket litet barn som knappt kan gå räcker det med 1–1,5 cm utöver fotens längd. Det är lätt att tänka att barn ska ha “något att växa i”, men det leder ofta till för stora skor som kan orsaka olyckor. Komplettera eventuellt glappande skor med extra sulor för en stabilare gång.


77 produkter
FOXEN från Pax
PaxFOXEN
850 kr
FOXEN Pax
Spara till favoriter
UNDEN från Pax
PaxUNDEN
850 kr
UNDEN Pax
Spara till favoriter
VIX från Pax
PaxVIX
850 kr
VIX Pax
Spara till favoriter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från