Träleksaker

Träleksaker är uppskattade klassiker som alltid kommer att finnas. Trä är ett varmt och behagligt naturmaterial som är giftfritt och gediget. Träleksaker är så slitstarka att de håller i generationer och tål garanterat tuffa tag från de mest aktiva barnen. Här hos oss på Åhléns kan du köpa träleksaker online och i våra varuhus. Vi har ett stort och varierat sortiment av kvalitetsleksaker från välkända märken. Vi har träleksaker för barn i alla åldrar, med olika intressen och lekstilar. 

Gedigna träleksaker för alla lekstunder

Eftersom leksaker i trä är så robusta passar det extra bra att välja trä till de leksaker som barnen hanterar mer burdust. Det är också ett bra val för leksaker där delar ofta skaver och stöter mot varandra – som till exempel tåg och tågbana, klossar eller hammarbänk. För kreativa barn som uppskattar att måla kan obehandlade träleksaker de får måla som de önskar vara ett kul alternativ. Då får leksakerna flera skojiga möjligheter, både vid en konstnärlig insats, men även senare när barnet får leka med en leksak de själva valt hur den ska se ut. 


Har du tänkt att använda dina träleksaker utomhus eller i vatten är det lämpligt att se att de klarar det. Generellt sett bör detta undvikas om inget annat står på förpackningen.

Pedagogiska träleksaker är utvecklande

Pedagogiska leksaker är ofta gjorda av trä. Leksaker där finmotoriken, problemlösningen och balansen får tränas och utvecklas hjälper ditt barn framåt. Genom att exempelvis lägga ett pussel får barnet både träna former, hitta mönster och tänka ut helhetslösningar på problem. 

Leksaker i trä passar extra bra till de allra minsta barnen eftersom de är så säkra, utvecklande och av naturmaterial. Med klossar och plocklådor får de hjälp med motoriken och att utforska gravitationen. När de sedan reser sig och tränar på att gå kan en klassisk lära gå-vagn få barnet att växa samtidigt som den är skojig att skjuta runt på.


0 produkter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från