logo
Logga inFavoriter

Betalningar & erbjudanden

1. Erbjudanden


1.1
 För erbjudanden, kampanjer och rabatter gäller vissa reservationer som du kan läsa mer om här

1.2 Gåvor och/eller varuprover som du fått vid köp av produkt i samband med ett erbjudande ska återlämnas vid eventuell retur.

2. Priser, betalning och leveranskostnader


2.1
Priser och leveranskostnader

2.1.1 Alla priser anges i svenska kronor, inkl. moms.

2.1.2 Vi erbjuder ingen prisgaranti och det är priset i kassan som gäller. Priset godkänns i samband med slutförandet av köpet i varuhuset eller av beställningen på åhlens.se.

2.1.3 Eventuella leveranskostnader tillkommer vid köp på åhlens.se, beroende på valt leveransalternativ i kassan, i samband med betalningen av din beställning. Leveranskostnader kommer tydligt att presenteras under beställningsprocessen, innan din beställning blir bindande, genom att du kommer att få information om de olika leveransalternativen som Åhléns eller våra Samarbetspartners erbjuder och vad de kostar.

2.1.4 Vi förbehåller oss rätten att till tredje part överlåta, överföra eller pantsätta alla ansvarsskyldigheter eller krav kopplade till fakturor eller andra betalningar.

2.2 Betalningsalternativ varuhus


2.2.1 Handlar du på något av Åhléns varuhus har du möjlighet att betala med ett bank- eller kreditkort som är anslutet till Mastercard/Visa eller American Express. Därtill har du möjlighet att betala med Apple Pay, Samsung Pay och Union Pay. För att erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Vi rekommenderar dig att läsa vår integritetspolicy här.

2.2.2 Du har även möjlighet att betala ditt köp i Åhléns varuhus med Swish, genom att låta din betalning dras direkt från ditt bankkonto.

2.2.3 I flertalet av Åhléns varuhus har du även möjlighet att betala med kontanter samt med utländska valutor (EUR, USD, NOK, DKK), dock inte i samtliga.

2.2.4 Handlar du på något av Åhléns varuhus kan du betala ditt köp med Åhléns presentkort, tillgodokort eller erhållen medlemsbonus. Hos vissa varuhus har du även möjlighet att betala ditt köp med externa presentkort, t.ex utfärdat av ett lokalt handelscentrum/galleria.

2.2.5 Tillsammans med Klarna Bank AB erbjuder vi möjligheten att betala inom 30 dagar från mottagandet av beställda varor samt möjligheten att betala med Klarna konto. Villkoren för ”betala inom 30 dagar” finner du här. Klarna konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis eller minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna konto inkl. Allmänna villkor och standardiserad europeisk konsumentkreditinformation finner du här. För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter med Klarna, såsom kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig. Personuppgifter hanteras i enighet med tillämplig dataskyddslagstiftning.

Här hittar du Klarnas sekretess och dataskyddspolicy.

2.3 Betalningsalternativ ahlens.se


2.3.1
När du handlar på ahlens.se kan du betala ditt köp med ett bank- eller kreditkort som är anslutet till Mastercard/Visa eller American Express. När du väljer detta betalningssätt reserveras beloppet på ditt kontokort vid din beställning och beloppet dras från ditt konto först när varorna skickas till dig. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till det konto som är knutet till det kort du använde vid betalningen. För att erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Vi rekommenderar dig att läsa vår integritetspolicy här.

2.3.2 Tillsammans med Klarna Bank AB erbjuder vi dig möjligheten att betala ditt köp på åhlens.se genom att (a) betala inom 14 dagar från avsändandet av beställda varor samt (b) med Klarna konto. Villkoren för ”betala inom 14 dagar” finner du här. Klarna konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis eller minst 1/24(Minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna konto inkl. allmänna villkor och standardiserad europeisk konsumentkreditinformation finner du här. För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter med Klarna, såsom kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig. Personuppgifter hanteras i enighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Klicka här för Klarnas sekretess och dataskyddspolicy.

2.3.3 Handlar du på åhlens.se kan du även betala ditt köp med Åhléns presentkort, tillgodokort eller erhållen medlemsbonus. Vänligen notera att Åhléns presentkort, tillgodokort eller erhållen medlemsbonus inte kan användas som betalmedel vid köp via åhlens.se som inkluderar köp av produkter från någon eller några av våra Samarbetspartners.

2.3.4 Du som är ansluten till Swish kan betala ditt köp från åhlens.se genom att låta din betalning dras direkt från ditt bankkonto. Vänligen notera att Swish inte kan användas som betalmedel vid köp via åhlens.se som inkluderar köp av produkter från någon eller några av våra Samarbetspartners.

3.Presentkort


3.1
 Presentkort kan användas vid köp av Åhléns egna produkter på åhléns.se och i våra varuhus.

3.2 Innehåller varukorgen en eller flera produkter från våra Samarbetsföretag går det inte att betala med presentkort.

3.3 Har du ett giltigt presentkort som saknar skrapkod kan dessa användas i våra varuhus, men inte när du handlar på åhlens.se. Presentkort utan skrapkod kan bytas mot ett presentkort med skrapkod.

3.4 Åhléns ersätter inte borttappade eller bestulna presentkort.

Läs mer om våra presentkort här.

Integritetspolicy

Åhléns integritetspolicy

Här kan du läsa Åhléns integritetspolicy

Åhléns integritetspolicy