Osthyvel & äggdelare

Osthyvlar och äggskivare är typiska exempel på köksredskap frukostälskaren inte vill leva utan. De används för specifika ändamål, men kan även användas för att skära och hyvla andra livsmedel om så önskas. Osthyveln är främst tänkt till att hyvla hårdost men kan också hyvla gurka, morötter, kallt smör och andra matvaror som är tillräckligt hårda för att klara trycket av osthyveln. Med äggskivaren gäller samma princip, där något som har rätt konsistens och storlek fungerar att skiva. Förutom att skiva ägg kan du till exempel skiva jordgubbar, champinjoner och skinnfria korvar. Fördelen med att använda en äggskivare istället för en kniv är att du på kort tid kan skiva mycket och hela tiden få samma jämna resultat. Uppskattar du skivat ägg på frukostmackan finns det äggskärare med plats för äggskal. Detta gör att du slipper ha skal på tallriken och enkelt kan kasta allt skal i soporna när frukosten är över. Osthyveln är en norsk uppfinning som primärt används i Norden och mer eller mindre inte alls i andra länder. Därför kan den vara extra kul att ge bort i gåva till någon som inte bor i något av de nordiska länderna. Föredrar du istället att skära din ost med kniv är en ostkniv ett lämpligare val än en vanlig kökskniv. Detta eftersom ostkniven är utformad på ett sätt som gör att den inte fastnar eller trasar sönder osten vid användning. Kvalitativa köksredskap kan om de sköts om väl hålla en hel livstid. Därför har vi på Åhléns valt ut osthyvlar och äggskivare av hög kvalitet som är behagliga att använda dagligen. I vårt sortiment finner du produkter från välkända tillverkare i olika stilar och material. Undrar du något eller behöver hjälp med ditt köp kan du kontakta vår kundtjänst eller komma in till något av våra varuhus.