Matgrupper

Matgruppen kan både vara den viktigaste och en av de mindre viktiga möblerna i hemmet. Allt beroende på livssituation och livsstil. Har du barn, älskar att bjuda på middagar eller gärna spenderar tid med att pyssla vid matbordet – då är rejäla matgrupper högintressanta och där som mycket av livet hemma sker. Läxläsning, hemarbete, kvällsmat, högtider, kalas – matgruppen ska ge plats för mycket. Och då är det viktigt att den både är bekväm, snygg och har gott om plats för allt och alla!

Matbord med stolar för det lilla hushållet

Men om du istället lever ensam eller med en kär vän och ni kanske sällan sitter vid matbordet, kan ett litet matbord med stolar vara det perfekta valet. Då får ni ett snyggt och praktiskt ställe att sitta vid när sådant som en finare middag eller en mindre bjudning har planerats. En liten matgrupp ger dessutom plats för hemarbete och annat pyssel, samtidigt som den inte tar upp allt för mycket utrymme. 

Här hos oss på Åhléns kan du köpa matgrupper online i olika storlekar och former. 

Val av material, form och stil

Som med alla stora möbelgrupper sätter en matgrupp mycket av stilen i köket eller matsalen. Valen av material, form och stil avgör både känslan i rummet men också hur det upplevs att använda matgruppen. 

  • Runda matgrupper – med det lilla runda bordet är det enkelt att möblera och formen mjukar upp inredningen. Ett runt bord är också mindre begränsat för antal sittplatser. Ett perfekt val för det mindre hushållet eller som kompletterande matbord om ni redan har ett större och vill skapa fler ställen att sitta på.
  • Rektangulära matgrupper – med den mest klassiska formen kommer också tydlighet. Alla har sin plats och det är enkelt att använda matbordet till mer än en sak, samtidigt. Formen ger en kantighet som ger rummet struktur och linjer, vilket kan behövas om rummet har en tendens att kännas rörigt.

0 produkter
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från
 från