Sportstrumpor

När man tränar och sportar är det viktigt att ha bra träningskläder, detta gäller också på fötterna där sportstrumpor med hög andningsförmåga är ett bra val. Med träningsstrumpor får dina fötter bästa möjliga förutsättningar att kännas så behagliga som möjligt under träningspasset. Dessutom minskar de bakterietillväxt och ser till att du inte blir kall i onödan. 

Om du vill köpa sportstrumpor online är Åhléns det rätta stället. Vi har ett handplockat sortiment av kvalitativa träningsstrumpor för dam som passar för både inomhus- och utomhusträning. Hos oss finner du olika färger, storlekar och längder.

Sportstrumpor för all sorts träning

Gemensamt för alla sorters sportstrumpor är att de har god ventilation och fukthantering. Dessutom har de såklart en tight passform och är mjuka. Utöver detta varierar egenskaperna från modell till modell. Detta avgörs dels utifrån tillverkare och dels utifrån vad de ska användas till. Vanliga egenskaper är till exempel förstärkt tå, häl och hålfot eftersom det är vanliga platser för slitage. De kan också vara extra tunna på ovansidan eller över vristen för maximal ventilation. Material med en antibakteriell funktion ger dig en fräschare strumpa och sko, både medan du använder dem men även på sikt efter flera tvättar.

Du väljer dina träningsstrumpor efter vad de ska användas till. Ska du endast använda dina sportstrumpor på gymmet kan ett par låga träningsstrumpor med generella goda egenskaper för träning passa perfekt. Men ska du istället ut och springa i dina sportstrumpor rekommenderar vi att du lägger lite mer tid vid ditt val. I sporter där fötterna utsätts för mycket friktion och rörelser blir valet av sportstrumporna extra viktigt. Tänk på att se över sådant som placering av sömmar, var det är förstärkt och inte, samt andra eventuella egenskaper som matchar det du tränar. Behöver du inte specifikt anpassade sportstrumpor fungerar en generell modell ypperligt!


2 produkter